Bodrum Institute – Arama Konferansı

1 yıl önce
146 kez görüntülendi

Bodrum Institute – Arama Konferansı
Reklam

Geçen yıl başta Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Tanıtma Vakfı’nın destekleri olmak üzere Türkiye’nin çeşitli saygın üniversitelerinden değerli akademisyenlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan “Bodrum Institiute” Bodrumlulara tanıtıldı. Enstitü’nün kurucularından Prof. Doktor Haldun Yalçınkaya yerelin desteğiyle Bodrum’a entelektüel olarak tohum ekmek istediklerini söyledi.

Enstitünün çevre, iklim, ekonomi, ve kalkınma gibi çağdaş alanların yanı sıra uluslararası ilişkiler, siyaset, kültürel ve sosyal alanlarda da çalışmalara öncülük etmesi planlanmaktadır. Bu bağlamda Bodrum’un tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın her yerinden insanları ağırlayan bir ilgi merkezine dönüşmesi şaşırtıcı değildir. Sadece turistlerin değil, aynı zamanda aydınların da ilgi odağı olduğu için sosyal, ekenomik ve bilimsel alanlarda önemli isimler Bodrum’a yerleşerek şehri bir entelektüel başkent haline getiriyor denildi.

Bodrum Institue’ün faaliyetleri arasında çalıştaylar, seminerler, konferanslar düzenlemek, akademisyenlerin ücretli akademik izinlerini geçirebilecekleri çalışma alanları yaratmak, öğrenciler için yaz ve kış okulları düzenlemek, Bodrumlu sivil toplum örgütleriyle birlikte uluslararası etkinlikler yapmak ayrıca ulusal ve uluslararası projeler yürütmek, Bodrum’un ekolojik sürdürülebilirliğini ve yeşil politikaların oluşturulmasını teşvik etmek sayıldı..

Bodrum Institiue’ün Stratejik Plan Arama Konferansına ve devamındaki Bodrumlu yerel paydaşlarla yapılan stratejik plan grup çalışmalarına Bodrum Denizciler Derneğimiz de yönetim kurulu üyemiz Mustafa Sinop ile katılım sağlamış olup Bodrum halkının ve denizcilerimizin yararına olan her projede destek olacağımız ifade edilmiştir.

Paylaş
Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık