Bodrum Denizciler Derneği

Bodrum Denizciler Derneği, Bodrum’da yaşayan denizcilerin “bağlama limanı”

Bodrum Denizciler Derneği, rotasını Bodrum’a çevirmiş tüm denizcileri Bodrum Limanı’nda kucaklayan bir mevkide konuşlanıyor. Denizciliğe sahip çıkmak,denizcileri tek bir çatı altında toplamak,sorunlarına birlikte çözümler aramak için 1970 yılında kurulan bu güzide sivil toplum örgütünün 2015 yılı itibari ile 2283 üyesi bulunuyor. Her geçen gün artan bu sayı, Bodrum’un lokomotifi olan denizcilik sektörünü bir araya toplamanın haklı gururunu yaşıyor.

Her dernek gibi, bu derneğe de üye olmak bazı şartların sağlanmasını gerektiriyor.Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olan, on sekiz yaşını bitirmiş, derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden, geçimini denizden ve denizcilikten sağlayan ve bunu belgeleyen her gemi adamı, gerçek ve tüzel kişi derneğe üye olabiliyor. Bir diğer şart da Bodrum İlçesi sınırlarında ikamet edilmesi veya sicilin Bodrum Limanı’nda olması.

Bodrum Denizciler Derneği’nin tüm üyeleri Dernek tarafından düzenlenen etkinliklere katılarak kendini geliştirme imkanı buluyor. Ayrıca üyeler, Dernek ile arasında protokol yapan anlaşmalı kurum ve kuruluşlardan alınmış tüm indirim ve avantajlardan faydalanabiliyor. Tüm bunlar için Genel Kurul Kararı ile belirlenen üyelik aidatı ise aylık sadece 2 TL.

Üyelik başvurusu için doldurulması gereken formun yanında dernek sekreteryasına, sicili Bodrum olan bir Denizci belgesi,Bodrum’a kayıtlı bir ikametgah,nüfus cüzdanı  fotokopisi ve 2 fotoğraf teslim edilmesi gerekiyor