BODRUM DENİZCİLER DERNEĞİ

Dünyada tüm medeniyetler deniz kıyılarında ya da kıyılara yakın bölgelerde kurulmuş ve denizler sayesinde kıtalar arasında taşınmıştır. İşte bu sebeptendir ki; Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın sürgün amaçlı gönderildiği bu kıyılar onun sanatına konu olduğunda tüm ülke tarafından tanınan ve arzulanan denizler ve denizciler haline gelmiştir.

Deniz ve denizciliğin getirdiği özgürlük eşi benzeri olmayan bir cazibe yaratmaktadır ve bu cazibe Bodrum için altın niteliğindedir.

Bodrum sahip olduğu koyları ve yakın çevresinde ulaşabildiği doğal koylarla eşsiz bir konuma sahiptir. Karadan ulaşımı kolay beldemiz, teknenin üzerine çıktığınız anda insanları cennetten köşelere götürebilme imkanına sahiptir. 1960’lı senelerde canlanan denizcilik sektörü Bodrum’u bugünkü haline getiren değerdir.

Süngercilerin, ticaret çektirmelerinin ve ilk mavi yolculuk teknelerinin barındığı iskele meydanı, bir süre sonra denizcilerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir binaya ihtiyaç duyar hale gelmiş. Bir yolcu salonu ve tuvaleti bulunan küçük bir binada zamanla Gümrük müdürlüğü bürosu, bilet satışı yapan bir ofis ve sınır kapısı olma sebebiyle gümrüksüz satış yapan bir dükkan oluşmuş.

Denizcilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve yardımlaşma amacıyla bir dernek kurulmasına karar verilerek bugünkü Bodrum Denizciler Derneği’nin temelleri atılmış. Yolcu salonunun çay ocağında kurulan dernek bugünkü haline gelen yolculuğunda pek çok denizciye yol göstermiş kolaylık sağlamıştır. Derneğimizin ilk kurucu başkanı olan Kaptan Necdet Gençtürk’ü saygıyla anıyor sahip olduğu vizyonu taşımanın gururunu yaşıyoruz.