Üyelik İçin Gerekli Evraklar

Bodrum Denizciler Derneği, Bodrum’da yaşayan denizcilerin “bağlama limanı”

Bodrum Denizciler Derneği, rotasını Bodrum’a çevirmiş tüm denizcileri Bodrum Limanı’nda kucaklayan bir mevkide konuşlanıyor. Denizciliğe sahip çıkmak,denizcileri tek bir çatı altında toplamak,sorunlarına birlikte çözümler aramak için 1970 yılında kurulan bu güzide sivil toplum örgütünün 2017 yılı itibari ile 2520 üyesi bulunuyor. Her geçen gün artan bu sayı, Bodrum’un lokomotifi olan denizcilik sektörünü bir araya toplamanın haklı gururunu yaşıyor.

Her dernek gibi, bu derneğe de üye olmak bazı şartların sağlanmasını gerektiriyor.Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olan, on sekiz yaşını bitirmiş, derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden, geçimini denizden ve denizcilikten sağlayan ve bunu belgeleyen her gemi adamı, gerçek ve tüzel kişi derneğe üye olabiliyor. Bir diğer şart da Bodrum İlçesi sınırlarında ikamet edilmesi veya sicilin Bodrum Limanı’nda olması.

Bodrum Denizciler Derneği’nin tüm üyeleri Dernek tarafından düzenlenen etkinliklere katılarak kendini geliştirme imkanı buluyor. Ayrıca üyeler, Dernek ile arasında protokol yapan anlaşmalı kurum ve kuruluşlardan alınmış tüm indirim ve avantajlardan faydalanabiliyor. Tüm bunlar için Genel Kurul Kararı ile belirlenen üyelik aidatı ise 2022, 20023, 2024 yılları için  yıllık 100 TL’dir

Üyelik için istenilen evraklar aşağıdaki gibidir.

•  * 2 adet fotoğraf
  •  * Bodrum’a kayıtlı İkametgah belgesi (e-devlet sitesinden alınabilir) veya Sicil Limanı Bodrum olan Gemi adamı cüzdanı fotokopisi
  •  * Kimlik fotokopisi
  •  * Gemi adamı cüzdanı fotokopisi