Ulaştırma Altyapı ve Denizcilik Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu’ndan Derneğimize Ziyaret

1 yıl önce
179 kez görüntülendi

Ulaştırma Altyapı ve Denizcilik Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu’ndan Derneğimize Ziyaret
Reklam

Ulaştırma Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu ve Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı ve beraberindeki ekibi denizcilerin sorunlarını dinlemek amacı ile Derneğimizi ziyaret etmiştir.

Kendilerinden, İçmeler Mevkiinde  yapılması planlanan Yeni bağlama Limanı için destek ve yardım talebinde bulunulduk.

Koyların ve Deniz temizliği için Çevre Bakanlığından destek talep edildi.

Gemi adamı yurtdışı çıkış harçlarının kaldırılmasını talebinde bulunduk.

Bodrum Liman içi deniz dibi temizliği için anıtlar kurulundan izin alınması talep edildi.

Kaptanların yeterlilik yenilemelerinde Stcw yenilendiği zaman yeterliliğin otomatik olarak uzatılması talebinde bulunuldu.

Yeterlilik yenilemelerinde istenen hizmet belge talebi çıkış yapılan Transitlog sistemlerinde mevcut olduğu için hizmet kontrolü sistemden yapılabilir bu yüzden hizmet istenmemesi talebinde bulunuldu.

Gemi adamı evrak yenilemelerde Ticari Teknelerden SSK dökümü ve ödeme tahakkuk talep edilmemesi, Dahili çalışan teknelerde çalışan gemi adamlarından SSK döküm talebinde bulunulabilir çünkü Transitlog giriş çıkışları olmadığı için sistemden çalışan bilgileri görülemez.

Yat kaptanı stajlarında Ticari Tekneler haricinde Özel Teknelerden de stajın kabul edilmesi talebinde bulunduk.

Gemi adamı cüzdan yenilemeleri sadeleştirilmeli ve Bölge Liman Başkanlarında cüzdan yenilemelerinin  yapılması talebinde bulunduk.

Dahili Sefer yapan Gemi Tenezzüh teknelerinden eskiden olduğu gibi hem yolcu hem de tekne sigortası yaptırılmalı bu teknelerin 120 gün turizm yaptığı açıklanarak P&I sigortanın istenmemesi talebine bulunduk.

Gemi siciline kayıtlı tekne sahiplerinin işlemleri için İzmir’e gittiği  için  Bodrum Liman Başkanlığı’na Gemi sicil memurluğunun kurulması talebinde bulunduk.

 

 

Paylaş
Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık